Pazar

Mesela

Öyle her şeyi öğrenmemeli herkes. Bazı şeyler vardır ki gizli kalmalıdır. Bazı şarkılar hiç çalınmamalıdır ya da dinlenmemelidir mesela.Fakat ne kadar saklayabilirsiniz ki bir şeyleri?

Gece çöktüğünde en derin sırlarınız ile baş başa kaldığınız vakit kendinize karşı ne kadar dürüst olmayı becerebilirsiniz? Sırlar sizi kendi kafeslerine hapsederler ve o kafes içinde yaşamaya mecbur ederler.

En iyi yöntem hiç düşünmeme midir sırları? Peki hisleriniz? Onları da sırlarınız kadar iyi saklayabilir misiniz?

Peki ya karşısındaki bir şeyleri sezmiş ise? O zaman bir B planınız var mıdır? Tüm gemileri yakar ve içinizdeki her şeyi söyler misiniz? Yoksa susup köşenize mi çekilmeyi yeğlersiniz?

Hangisini seçerseniz seçin ya da nasıl davranmak isterseniz öyle davranın. Ama unutmayın ki bunun ödülü de cezası da size patlayacak. Bunu kaldırabilecek misiniz? Altında ezilmeden hayata devam edebilecek misiniz?

Karşınızdaki insan? Sizce o bunları öğrenmeyi hak ediyor mu? Sizin hislerinizi veya sırlarınızı bilecek kadar değerli biri mi?

Hisleriniz de sırlarınız da ölümlüdür. Onları taşıyanlar unuttukları vakit yok olup giderler.

Size zarar veriyorlarsa yok edin onları, geride bırakın gitsin. Zamanla içinizde çürüyüp size yük olurlar, hayatınızı yavaşlatırlar, mutluluğunuzu ele geçirirler.

Mutlu anılar kalsın sadece hatırınızda. Diğer her şeyi yakın bu gece. Yarına kalmasın hiçbir şey.





...